Se monteaza pe tamplaria deja existenta si au caseta la exterior, fiind aplicate pe ferestre. Pot fi fabricate din aluminiu sau din PVC.

Rulouri din aluminiu

Sunt integral din aluminiu. Caseta are forma ovala sau tesita la 45ᵒ. Lamelele au dimensiunea de 39 mm sau de 55 mm si sunt umplute cu spuma poliuretanica, care asigura o izolare inalta. Vezi statisticile din pagina Beneficii.

Pot fi prevazute cu plasa antiinsecte, care impiedica atat patrunderea prafului, cat si a insectelor. Este singurul produs din piata care, in varianta standard, are plasa antiinsecte dotata cu frana siliconica. Frana siliconica permite strangerea lenta a plasei, prevenind astfel accidentele si ridicarea brusca ce poate defecta plasa. Astfel, plasele dotate cu frana siliconica isi dubleaza durata de functionare. Plasa este de tip rulou si are perii la baza care asigura inchiderea ermetica. Se actioneaza pe verticala cu ajutorul unui snur.

Consum redus de energie termica
Cu ajutorul lor se elimina o mare parte a pierderilor de caldura care au loc din cauza ferestrelor (de pana la 40%). Astfel, faci economie la caldura si reduci factura la incalzire.

Intimitate
Cand sunt coborate, te protejeaza de privirile indiscrete ale vecinilor si trecatorilor in orice moment al zilei. De asemenea, sunt ideale pentru reglarea luminii naturale in interior, putand fi trase total sau numai partial.

Izolare fonica
Reduc zgomotul care vine din exterior cu pana la 10 dB. Astfel, in conditiile unui nivel de poluare fonica de 60 dB considerat moderat in Uniunea Europeana, aceste sisteme iti reduc zgomotul din casa cu pana la 15%.

Protectie solara
Sunt ideale pentru a mentine umbra si racoarea naturala in casa chiar si in cele mai caniculare zile de vara. Astfel, reduci factura la electricitate si nu iti periclitezi sanatatea din cauza aerului conditionat.

Siguranta si securitate
Protejeaza casa si bunurile datorita sistemelor antiefractie si a materialelor de calitate din care sunt fabricate. Sunt perfecte pentru protectia antiefractie a ferestrelor si pentru protectia impotriva intemperiilor.